Boek over Fryslân vanuit historisch-geografisch perspectief

10 Mei 2017 - 17:36

In het nieuwe boek 'Friesland vandaag' beschrijft Hans Koppen het Fryslân van nu vanuit historisch-geografisch perspectief. Het gaat over hoe mensen in de loop van de tijd het Friese land hebben ingericht en hoe ze hier hun bestaan kunnen vinden. "Als inwoner van Friesland was ik verbaasd door wat ik zie in het landschap en ik wilde begrijpen wat ik zie, vanuit mijn vakgebied de geografie."

Het boek is ingedeeld in drie hoofdstukken: wat je ziet, hoe dat zo is gekomen en wat Fryslân voor de mensen betekent. "Daarin gaat het over identiteit, cultuur, natuur en kunst. Elke Fries heeft zijn eigen identiteit, er is niet één Friese identiteit. Die identiteit leidt tot handelen zoals landbouw, industrie, steden, recreatie."

Het boek is woensdag in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek gepresenteerd en commissaris van de Koning Arno Brok heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Hij vindt het een prachtige uitgave. "Het moet verplichte kost zijn op alle scholen, het gaat over de geschiedenis maar ook over de toekomst."

(Advertentie)
(Advertentie)