Fries kan los met verbouwing van huis in Detroit

10 Mei 2017 - 16:21

Dominik Lukkes heeft zijn studie architectuur in Delft stopgezet om met andere studenten aan het duurzaamheidsproject 'The Motown Movement' te werken. Ze hebben voor duizend dollar een huis gekocht in Detroit in Amerika en dat knappen ze op en maken ze duurzaam.

Ze willen de arme bevolking laten zien hoe je kunt bezuinigen op energiekosten door het huis goed te isoleren. "Dat huis was echt een bouwval, er zaten geen ramen en deuren meer in en alle elektra was eruit, het was eigenlijk meer een karkas. Het is een hele uitdaging, maar het resultaat zal heel mooi zijn."

Hij is al ruim twee maanden in Detroit. Via crowdfunding heeft hij 50.000 dollar opgehaald en de staat heeft dat bedrag verdubbeld. "Met dat bedrag kunnen we nu echt los. Ik ben met name bezig met de organisatie en praat met de aannemer en regele allerlei vergunningen. Twee vrienden uit Weidum zijn al een maand aan het verbouwen in het huis, ik hoop later ook nog te kunnen meehelpen."

Waarschijnlijk is het huis eind juni of half juli klaar. Er is al een gezin dat er in kan als het klaar is. Dominik blijft tot het klaar is. "In september begin ik weer met de studie, dus er is wel wat tijdsdruk."

Trefwoorden: 
Detroit Dominik Lukkes Huis
(Advertentie)
(Advertentie)