Gerbrich Talsma is Bolswarder 'Heakeninginne'

10 Mei 2017 - 14:47

Gerbrich Talsma is dit jaar de 'Heakeninginne' van Bolsward. Na maanden mocht het nieuws woensdag eindelijk bekend worden. "In maart was al duidelijk dat ik de koningin zou worden met mijn twee hofdames Hanna en Gelske, maar sinds die tijd moest ik mijn mond houden, dat was behoorlijk moeilijk. Ik had het gevoel alsof het op mijn voorhoofd stond en kon iedereen op straat het aan mij zien."

Visitekaartje

De Bolswarder juf is overweldigd door alle reacties die ze heeft gekregen. "Mensen zijn trots, vinden ons een leuk trio en zeggen dat we stralen." Bij de Heamieldagen in Bolsward is het trio bij de verschillende activiteiten in de stad en hebben ze soms een rol. "De koningin is met haar hofdames het plaatje van de stad, het visitekaartje." Gerbrich was als echte Bolswardse altijd al betrokken bij de Heamieldagen vanuit de paardensport. "Ik vind de saamhorigheid in de stad altijd mooi, het is gezellig en iedereen geniet van de activiteiten."

De Heamieldagen zijn dit jaar van 21 tot en met 24 juni. Op het programma staan onder andere kermis, concours hippique en muziek.

(Advertentie)
(Advertentie)