Bedrijven en onderwijs: vernieuwing voedselindustrie beramen

09 Mei 2017 - 19:31

Leeuwarden krijgt een Food Application Center for Technology (FACT). Bedrijven in het Noorden die zich met voedsel bezig houden, kunnen daar onderzoek doen, experimenteren en nieuwe dingen bedenken. Ze werken daarbij samen met het onderwijs. Het FACT komt bij Hogeschool Van Hall Larenstein. Het Friesland College en het Nordwin College doen ook mee.

De provincie, het bedrijfsleven en het onderwijs steken daar al met al 5 miljoen euro in. Het centrum krijgt vier jaar lang steun van de provincie en moet zich daarna zelf redden.

Het nieuwe FACT-centrum wil studenten voorbereiden op de ontwikkelingen in de voedselindustrie. Omwille van de groei van de wereldbevolking moet bij de productie zo weinig mogelijk worden verspild. Verder veranderen de wensen van consumenten en daar moeten producenten ook op inspelen. Het onderwijs moet daar goed opgeleid personeel afleveren dat in binnen- en buitenland in kan worden gezet. De provincie steunt het centrum, ook omdat het goed is voor de werkgelegenheid. Het werkgebied van het FACT-innovatiecentrum zijn de zuivel-, brood- en vleesindustrie.

(Advertentie)
(Advertentie)