Jubileumshow Armin van Buuren met Fries talent

09 Mei 2017 - 10:33

Hij is één van de bekendste dj's van de wereld: Armin van Buuren. Op 12 en 13 mei viert hij zijn 20-jarig jubileum in de Amsterdam Arena. De regie van zijn spectaculaire show 'The Best Of Armin Only' wordt gedaan door Jos Thie uit Wergea. Dit is de derde keer dat hij betrokken is bij een show van Van Buuren, maar dit is toch heel wat anders, zo zegt hij. Want zo'n 150 artiesten, waaronder Kensington, Gavin Degraw en Mr. Probz, komen nu allemaal bij elkaar om dit jubileumfeest te vieren. Er komen twee keer 70.000 fans uit de hele wereld om naar de vier uur durende show te kijken.

Advendo Sneek

Een belangrijk onderdeel van de show ligt in handen van muziekkorps Advendo uit Sneek. Ze komen vijf keer op het podium met de show en volgens Richard Kamstra is dit uniek. ''Dit is, voor zover ik weet, de eerste keer dat een showband meedoet aan zo'n groot dj-concert. Voor ons is dit daarom een 'once in a lifetime' kans. Maar het is wel heel erg wennen om met een dj samen te werken, dit hebben we zelf ook nog nooit gedaan. Dan ben je ook afhankelijk van de muziek die hij draait. Maar we hebben goed geoefend, dus het zal vast goed komen.''

Marrit Nicolai

Ook danseres Marrit Nicolai uit Kollum heeft een rol in de show. Het afgelopen jaar is ze op wereldtournee geweest voor het laatste album van Armin van Buuren. Die tournee is drie weken geleden afgelopen, dus voor Marrit is dit wel een hele mooie afsluiter. "De tournee was al een heel avontuur voor mij. Ik heb veel gezien en ben persoonlijk ook gegroeid. Maar om het zo af te sluiten is natuurlijk geweldig.'' Marrit zal met 51 andere dansers op het podium staan.

Dinsdag in Fryslân Hjoed de eerste beelden van de repetities en gesprekken met Jos Thie, Richard Kamstra en Marrit Nicolai.

Trefwoorden: 
Armin van Buuren jubileum show
(Advertentie)
(Advertentie)