Friese Jesper Zwart gaat door in Georgische dansshow

08 Mei 2017 - 17:54

Het bizarre en bijna niet te geloven verhaal van Jesper Zwart uit Hurdegaryp gaat nog altijd door. Zwart is intussen beroemd in Georgië, waar hij in april een bezoek aan bracht. Aangekomen op het vliegveld werd hij er uitgepikt als de zesmiljoenste toerist van het land en daar hebben ze in Georgië een gigantisch feest van gemaakt. Zwart doet nu onder andere mee aan de Georgische Dancing With the Stars. Tot zijn eigen verbazing is hij in tussen door naar de vierde show.

Publieksfavoriet

"Ik kan helemaal niet dansen, dat is de grap. Ik stond laatste bij de jury, maar er hebben kennelijk heel veel Geörgiers ge-sms't, want ik ging ruimschoots door naar de volgende ronde", vertelt Zwart. Hij wordt wel wat geholpen door de choreografen van de show. "Zij weten dat ik niet zoveel kan en proberen dat te verbergen."

Kilo's kwijt

De 30-jarige Hurdegariper heeft het heel druk met de grootste show van het land. Hij traint zes tot zeven uren per dag en is daardoor in een maand zo'n tien kilo kwijtgeraakt. "Het is echt keihard werken, het is echt topsport. Ik doe zo hard mogelijk mijn best en dat is het enige dat ik kan doen. Als dat niet genoeg is op een gegeven moment, dan begrijp ik dat ook heel goed."

Taalbarrière

Dat hij niet goed kan communiceren met zijn danspartner, maakt de situatie er niet gemakkelijker op. "Zij spreekt geen Engels en ik geen Georgisch of Russisch, dus de taalbarrière is enorm groot. Maar ze is een fantastische danser en performer en we willen dit beiden tot een goed einde brengen."

Fantastisch avontuur

Ook al begrijpt Zwart eigenlijk niets van de taal en moet hij intensief trainen, spijt heeft hij niet van zijn deelname aan het programma. "Het is een fantastisch avontuur. Wie doet dit nou, wie overkomt dit nou? Heel maf, heel leuk, maar ook wat zwaar."

(Advertentie)
(Advertentie)