"Feyenoordsupporter ben je niet voor de lol"

08 Mei 2017 - 11:28

Rotterdam was klaar voor een groot voetbalfeest. Bij winst was Feyenoord zondag al landskampioen geworden. Excelsior liet dat echter niet zomaar gebeuren en er werd verloren met 3-0. Honderdduizend Feyenoordfans waren boos en teleurgesteld. Ook Friezen. Een groep uit De Westereen en Harkema was sinds zaterdag in Rotterdam om het feest goed mee te maken. Een van hen is Ruurd Leegstra, die de wedstrijd in de Kuip op een groot scherm heeft gevolgd.

Bizar

"Het was bizar. Het spel van Feyenoord was zo gezapig. De sfeer in het stadion was heel apart", zegt Ruurd. Toen duidelijk werd dat Feyenoord ging verliezen, liep het stadion in de laatste minuten van de wedstrijd al langzaam leeg. Ook Ruurd en zijn vrienden gingen eerder weg. "Wij hadden nog een hotel in Rotterdam voor zondagnacht, omdat wij dachten dat wij feest zouden vieren. Maar we zijn zondagavond maar terug gegaan naar huis."

Je eigen stad slopen

Van de rellen in Rotterdam na afloop van de wedstrijd heeft Ruurd niet veel meegekregen. Hierbij werden honderd supporters opgepakt. "Nee, daar heb ik niets van gemerkt, behalve op social media. Het is belachelijk dat je je eigen stad sloopt. Te gek voor woorden."

Virus

Ruurd is uiteraard teleurgesteld, maar blijft positief over de kansen van zijn club om landskampioen te worden. "Het zou bizar zijn als wij het niet halen." Toch blijf hij ook waakzaam. "Zo'n dag past bij Feyenoord. Elke keer net niet. Feyenoordsupporter ben je niet voor de lol." Maar waarom dan wel? "Dat zit er al van jongs af aan in! Dat gaat niet meer weg. Het is een soort virus. Een positief virus."

Ruurd is er komende zondag gewoon weer bij in Rotterdam, als zijn club opnieuw probeert kampioen te worden tegen Heracles Almelo. Hij hoopt dan wél een kampioensfeest te vieren: "Wij gaan ervan uit dat het goed komt!"

Trefwoorden: 
Feyenoord
(Advertentie)
(Advertentie)