Solar Voyager naar IJsland voor gletsjertest

08 Mei 2017 - 08:38

Het is een spannende week voor het team van de Solar Voyager. De auto werd tot nu toe in Leeuwarden getest, maar zal deze week naar IJsland, voor een eerste proef op gletsjerijs. De tests zijn nodig als voorbereiding op de ultieme tocht naar Antarctica in december, waar de auto in barre omstandigheden volledig moet kunnen functioneren.

3D printer

De Solar Voyager is gemaakt van afvalmateriaal en wordt aangedreven door zonnepanelen. De initiatiefnemers willen met het project bereiken dat er vaker overgestapt wordt op groene energie. Milieu-ondernemer en pionier Edwin ter Velde: "We gooien heel veel weg. Wij hebben afval gesmolten en daarna in een 3D printer gedaan. Al proberend is daar deze Solar Voyager uit voort gekomen."

Extreme tocht

Ter Velde heeft veel zin in het bezoek aan IJsland: "Op basis van deze tests weten we precies waar we staan en wat er nog gedaan moet worden aan de wagen om hem in december klaar te hebben voor de extreme tocht op Antarctica." Niet alleen leren ze rijden op een gletsjer, de logistieke ervaring is ook belangrijk voor het team als voorbreiding op de reis naar de Zuidpool.

Het team komt volgende week terug en weet dan precies wat er nog aangepast moet worden. Er zullen dan opnieuw tests volgen, waaronder een tocht over de Afsluitdijk.

(Advertentie)
(Advertentie)