Toeristische sector heeft goede vakantie gedraaid

08 Mei 2017 - 06:42

Toeristische bedrijven kijken tevreden terug op de afgelopen twee vakantieweken. Over het geheel hadden ze het drukker dan vorig jaar.

Op Ameland kwamen zo'n tweeduizend toeristen meer dan vorig jaar. Ook bleven de gasten langer en besteedden ze meer geld. Zo hadden de Duitsers rond 1 mei een lang weekend vrij en sommigen namen nog een paar extra vakantiedagen op om in Fryslân te blijven. Ook maakten meer Nederlanders de oversteek naar het eiland. Volgens directeur Cinto Prosperi van VVV Ameland kun je daar goed aan merken dat het economisch beter gaat.

Campings

Op de campings in de provincie zorgde het koude weer ervoor dat mensen kozen voor luxe en dus de tent thuis lieten staan. Op camping De Wâldsang yn Bakkeveen waren de verwarmde tenten en chalets voor het grootste deel bezet. Dat beeld was er ook op andere campings in de provincie.

Bootverhuur

Met de bootverhuur op camping de Kuilaart in Koudum ging het ook boven verwachting. Ondanks de lage temperaturen van de afgelopen weken wilden veel mensen graag even te varen.

Trefwoorden: 
toerisme vakantie
(Advertentie)
(Advertentie)