Traktatie te duur: "Ik hield ze thuis op hun verjaardag"

08 Mei 2017 - 08:17

Gythe Kramers uit Drachten leeft met haar beide kinderen van een klein beetje geld. Ze is net uit de schuldsanering. En ze krijgt hulp van stichting Leergeld. Daardoor kunnen de kinderen nu sporten. En trakteren op school als ze de verjaardag vieren. Eerder was daar geen geld voor. Dan hield Gythe de kinderen thuis op de verjaardag.

Drempels

“Ik moest heel veel drempels over om aan te kloppen. Maar daarna was er opluchting. En bij de kinderen blijdschap. Want hoe arm je ook bent, als een kind sport dan kijkt niemand daar naar. Met sporten heb je allemaal hetzelfde doel.”

Naast het verhaal van Gythe zijn er veel meer. Stichting Leergeld helpt in Fryslân duizenden kinderen die in armoede leven.

Leergeld helpt

Sociaal isolement dreigt als een kind niet mee kan doen aan een sport of andere activiteiten. Lang niet iedereen die de hulp goed kan gebruiken, weet van het bestaan van Leergeld af. Of hoe ze bij de stichting kunnen aankloppen.

Daarom geeft Omrop Fryslân deze week extra aandacht aan het werk van de stichting. Simone Scheffer, prokjektleider bij de Omrop, over waarom dit zo belangrijk is: "Kinderen die in armoede opgroeien is ook in onze provincie een probleem. Omrop Fryslân heeft de journalistieke taak en de maatschappelijke betrokkenheid om dit probleem aan de orde te stellen. Deze hele week staat de Stichting Leergeld daarom centraal in onze programma's. Een stichting die zich inzet voor kinderen die zonder steun buitengesloten zouden worden"

Online, maar ook op de radio en televisie zijn reportages te zien en te beluisteren met informatie over Leergeld, maar ook met persoonlijke verhalen van mensen die geholpen zijn door de stichting. Mensen zoals Gythe.

(Advertentie)
(Advertentie)