Heerenveen verliest: "Scheidsrechters maken ook fouten"

07 Mei 2017 - 19:32

Het tweede doelpunt van PEC Zwolle had nooit mogen worden goedgekeurd. Dat zegt de verdediger van Heerenveen Jeremiah St. Juste na afloop van de wedstrijd die SC Heerenveen met 2-1 verloor.

Scheidsrechter besliste anders

"De bal was al over de achterlijn geweest. Honderd procent. Het had een doeltrap moeten zijn. Maar de scheidsrechter besliste anders. Zulke mensen maken ook fouten.

Ik ben nog naar de grensrechter gelopen. Die heeft het niet kunnen zien, zegt hij. Dan houdt het op. Dan heeft protesteren geen zin meer. Maar het was een onterechte goal."

St. Juste wilde dat hij een andere oplossing had gekozen. Dat hij de bal niet zo makkelijk over de achterlijn had moeten laten rollen. "Ik had de bal terug kunnen spelen. Dat neem ik mezelf kwalijk."

Op doel schieten

Het is de negende keer op rij dat Heerenveen een uitwedstrijd verliest. "Zwolle heeft terecht gewonnen. We moeten opportunistischer zijn. Vandaag ook.

Zij staan met 10 man. Dat moeten we gewoon beter uitspelen. Het baltempo moet hoger. Je moet op doel schieten. Dat hebben we vandaag niet gedaan."

Moeilijk tegen 10 man

Het was moeilijk voetballen tegen 10 man, zegt trainer Jurgen Streppel. "Elke bal die je zelf inlevert voelt als een nederlaag, daar krijg je minder vertrouwen door. En elke bal die zij naar voren schieten, daar krijgen ze een extra boost van.

Als je dan ook nog uit positie loopt, en het tempo is te laag, dan krijg je uit één standaardsituatie een hele vervelende middag.

Kansloos

Het tempo was te laag om Zwolle kapot te spelen. De voorzetten kwamen niet aan. Dan is het een kansloze dag."

Dat Heerenveen ook met elf man tegen de tien van Zwolle niet kon winnen, kwam volgens Streppel omdat het positiespel niet goed was. "Het irriteert me dat niet iedereen op zijn positie blijft spelen. Dat iedereen dan zijn eigen ding wil doen om het elftal te helpen. Dan krijg je dat iedereen door elkaar gaat lopen."

Laatste kans

Volgende week speelt Heerenveen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis, tegen NEC. Dan kan Heerenveen een plek in de nacompetitie veilig stellen. Of dat lukt, dat wordt nog spannend. Streppel wil er nog niet veel over zeggen. "Ik heb gezien wat ik heb gezien. Het zal nog hard werken worden deze week. "

(Advertentie)
(Advertentie)