PEC Zwolle speelt met 10 man Heerenveen van de mat

07 Mei 2017 - 16:32

SC Heerenveen heeft de een-na-laatste competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle met 2-1 verloren. Het is de negende competitiewedstrijd op rij die verloren gaat voor de Friezen.

Of Heerenveen nu de play-offs nog wel haalt, is niet zeker. Volgende week speelt Heerenveen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Thuis, tegen NEC.

Rode kaart

PEC Zwolle kwam in eigen huis al na 20 minuten met 10 man te staan, toen verdediger Ouasim Bouy van Zwolle Heerenveenspits Reza Ghoochannejhad aan het shirt trok. Daar kreeg Bouy een rode kaart voor.

Heerenveen scoort in slotminuten

SC Heerenveen kon de overtalssituatie in de eerste helft niet verzilveren. Sterker nog, Zwolle kwam op een 1-0 voorsprong. Vlak na rust scoorde Queensy Menig voor Zwolle de 2-0, na een fout van Jeremiah St. Juste.

Diep in blessuretijd wist Reza Ghoochannejhad nog te scoren voor Heerenveen, maar het was te laat om de wedstrijd nog te kantelen.

Geld terug

SC Heerenveen geeft de fans die meegereisd waren naar Zwolle het geld van het kaartje terug. Dat maakte algemeen directeur Luuc Eisinga bekend tijdens de wedstrijd. Zo wil de club de fans bedanken voor de steun.

(Advertentie)
(Advertentie)