"Nu even huilen, en overmorgen zijn we trots"

06 Mei 2017 - 21:30

De teleurstelling overheerst bij de volleybalvrouwen van VC Sneek, na het verlies van de finalewedstrijd tegen Sliedrecht Sport, maar aan het begin van dit seizoen had niemand gedacht dat ze zo ver zouden komen. Dat zegt volleybalster Monique Volkers.

''Ik denk dat we nu een traantje laten, en overmorgen of zo, als de emoties wat kalmer zijn, dan zijn we gewoon trots dat we de finale mochten spelen.''

Jong team

VC Sneek werd vorig jaar kampioen, maar een groot gedeelte van de selectie ging weg, en een piepjong team bleef over. Toch is Sneek erin geslaagd om de beker te winnen, en tweede te worden in de strijd om het landskampioenschap.

"Aan het begin van het seizoen hoopten we dat we de play-offs zouden halen. En nu zijn we tweede van Nederland. Dat had aan het begin van het seizoen niemand gedacht. Daar mogen we trots op zijn."

Sliedrecht scoorde beter

Sneek kon de vrouwen van Sliedrecht niet genoeg onder druk zetten volgens Volkers, daarom ging de wedstrijd verloren. "Ik vond wel dat we heel goed begonnen, de eerste set. Het gevoel was er wel. Wij maken onze punten wel. Alleen zij scoren net wat makkelijker."

"Zij zijn goed. Dat ziet iedereen. Ze hebben goeie speelsters. Maar wij kunnen ook meer dan dit. Dat hebben we in de beker laten zien. Jammer dat dat er aan het eind van het seizoen niet helemaal uit komt."

Dubbele nekhernia

Voor assistent-coach Bert Brands was het de eerste keer dit seizoen dat hij als hoofdtrainer aan het veld stond. Petra Groenland was er niet bij. Ze ligt thuis met een dubbele nekhernia op de bank, maar had wel telefonisch contact met Brands, bijvoorbeeld over de vraag wanneer hij een time-out moest aanvragen, of een dubbele wissel moest inzetten.

Verliezen en doorspelen

Sneek verloor de finale in twee sets, maar daarna moest de wedstrijd nog wel worden afgemaakt. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Sliedrecht. Dat was niet gemakkelijk, zegt Brands. Het kampioenschap is dan al verloren. ''Wat doe je dan? Ga je dan volle bak? Of laat je het lopen? We dachten eerst: 'we gaan gewoon volle bak door.' Maar halverwege de derde set denk je: 'waarvoor ook eigenlijk?' Dan wil je het laten lopen, maar uiteindelijk win je die set alsnog. Maar toen was het wel op. Toen was het klaar. En dan is het seizoen voorbij."

"Dat is toch gek?"

Monique Volkers vindt het vreemd dat het kampioenschap halverwege de wedstrijd al is besloten. "Dat is toch gek? Ik hoop dat er iemand van de bond kijkt. Je moet gewoon de wedstrijd winnen of verliezen. "Ook voor Sliedrecht is het niet leuk. Die willen toch hun feestje fieren. En met een beetje pech wordt het ook nog een vijfsetter..."

(Advertentie)
(Advertentie)