Harlinger Zeerobben op kampioenskoers na 4-1 overwinning

06 Mei 2017 - 19:18

Met een 4-1 overwinning op Feanwâlden verstevigen de voetballers van de Harlinger Zeerobben hun koppositie in de tweede klasse I Noord. Met nog een wedstrijd te gaan hebben ze komende week genoeg aan een gelijkspel om kampioen te worden.

Tegen Feanwâlden scoorde Higor da Silva na 13 minuten de 0-1. Feanwâlden maakte in de 20ste minuut de gelijkmaker door een mooie kopbal van Wytze Veenstra. Een krappe minuut later maakte Christiaan Feenstra de 1-2 en nog weer 2 minuten later was het al 1-3 door Higor da Silva na een prachtige voorzet van Dylan Drent.

Na de rust hielden de Zeerobben niet op met scoren. In de 55ste minuut maakte Higor da Silva de 1-4 voor Zeerobben een hattrick, 1-4. Dit werd de eindstand.

Hurdegaryp en Be Quick

Be Quick Dokkum won de wedstrijd tegen Hurdegaryp met 4-0. Daardoor kan Be Quick komende week nog op gelijke hoogte komen met de Zeerobben. Dan moet Be Quick winnen en de Zeerobben moeten verliezen.

In de 31ste minuut van de wedstrijd tegen Hurdegaryp kwam Be Quick op een 1-0 voorsprong door Aldert Hietkamp. Dit was ook de ruststand. Hurdegaryp maakte een vermoeide indruk en daar profiteerde Be Quick van.

Folkert Dongere maakte in de 60ste minuut de 0-2. Twee minuten later werd het 0-3 door Janco Wiersma en Aldert Hietkamp maakte in de 87ste minuut nog de 0-4. Dit werd de eindstand.

Hurdegaryp kan geen kampioen meer worden. Komende week speelt Hurdegaryp uit tegen de Zeerobben.

(Advertentie)
(Advertentie)