Vragen over brug Van Harinxmakanaal bij Dronryp

05 Mei 2017 - 15:31

De statenfractie van GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde staten over de toekomstige situatie bij de brug over het Van Harinxmakanaal bij Dronryp. De partij wijst het college erop dat de inwoners van Dronryp straks niet meer over het kanaal kunnen en daarom een flink stuk moeten omrijden. Ook zou er door de omleiding veel vrachtverkeer door het dorp komen.

Er komt wel een tijdelijke brug over het Van Harinxmakanaal, maar auto's en trekkers kunnen daar niet overheen. Omrijden via andere bruggen kost de inwoners ruim een half uur extra reistijd. De fractie roept Gedeputeerde Staten dan ook op snel met een oplossing te komen.

Fractievoorzitter Retze van der Honing van GroenLinks: "De mensen uit Dronrijp moeten straks 25 km omrijden door het werk aan de brug over het kanaal. Wij vinden dat Gedeputeerde Staten moeten kijken naar een oplossing voor de problemen die daardoor ontstaan."

Dorpsbelang van Dronryp had liever gezien dat er een tijdelijke brug zou komen, waar ook auto's overheen kunnen rijden. Dit zegt voorzitter Klaas Koopmans van het dorpsbelang. Hij is in gesprek geweest met gedeputeerde Sietske Poepjes, maar dat heeft niets opgeleverd. Als de werkzaamheden van start gaan, moeten bestuurders een jaar lang 16 kilometer omrijden om aan de andere kant van het water te komen.

(Advertentie)
(Advertentie)