Strijd tussen buren: contactverbod voor vader en zoon

04 Mei 2017 - 20:44
Justysje - Foto: ANP XTRA

Een vader (69) en zoon (39) uit Hallum mogen geen enkel contact meer zoeken met hun buren aan de Memerdastate. Als ze dat wel doen, dan gaat de vader drie maanden de cel in en krijgt de zoon een werkstraf van 100 uren. Dat heeft de rechter donderdag bepaald. De buren deden aangifte vanwege stalking, bedreiging, mishandeling en vernieling door de verdachten. Zo had de vader een camera geplaatst die 24 uren per dag gericht was op het erf van de buren.

Schep en bijl

Het conflict duurt al sinds 2009. De ergernissen begonnen toen over de salon van de buurvrouw, die was volgens de verdachten langer open dan toegestaan. Daarna ging het van incident naar incident. In april 2014 zou de buurman de oudste verdachte met een schep te lijf zijn gegaan, maar in die zaak volgde vrijspraak. In april 2015 zou de zoon de buurman met een bijl hebben bedreigd.

Loopgraven

Volgens de rechter geven de buren elkaar geen centimeter ruimte. Hij adviseert de aanklagers dan ook om geen schadevergoeding te eisen, omdat dat de situatie alleen maar erger zou maken. 'Ik zie tegenover mij strak staande koppen die in de loopgraven zitten', schetste de rechter. De uitspraak ging meteen in en dat gold dus ook voor het contactverbod.

Trefwoorden: 
Hallum veroordeling strijd ruzie
(Advertentie)
(Advertentie)