Twee jaar cel voor doodsangsten bij woningoverval Opeinde

04 Mei 2017 - 17:00
Foto: Sicco Riedstra

Een 21-jarige man uit Drachten heeft een celstraf gekregen van twee jaar, en één jaar voorwaardelijk, voor een woningoverval vorig jaar oktober in Opeinde. De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie. Met zijn tweelingbroer maakte de man zich schuldig aan een groot aantal strafbare feiten.

Geweld

De overval op de woning in Opeinde was de meest gewelddadige. De broers dachten dat er wiet was in het huis. Toen de bewoonster ze betrapte, sleepten ze haar met geweld het huis binnen. Daar hielden ze haar vast. De vrouw heeft doodsangsten uitgestaan, en een posttraumatisch stresssyndroom ontwikkeld. De broers vluchtten weg toen ze niets vonden.

Moeders huisraad aan diggelen

De broers hebben op meerdere plekken ingebroken en gestolen. Ook vernielden ze huisraad bij hun moeder, en ze mishandelden haar partner. Afgelopen zomer mishandelden ze een bestuurder van een bestelbus op de N31, na een ruzie over een inhaalmanoeuvre. De vrouw en het kind van de bestelbusbestuurder hebben alles zien gebeuren.

Enkelband

De tweelingbroer van de Drachtster werd niet verooreeld. De rechter wacht nog op rapporten van een plycholoog en de recalssering. Een deel van zijn zaak is al behandeld, het restant volgt op 3 juni. Deze broer is wel onder toezicht gesteld van de reclassering. Hij moet zich laten behandelen, meedoen aan een anti-agressietraining, en een half jaar lang een enkelband om.

(Advertentie)
(Advertentie)