Gedeeld wethouderschap Van der Ploeg en Hanemaaijer

04 Mei 2017 - 12:36

CDA-fractievoorzitter Esther Hanemaaijer en Albert van der Ploeg zullen binnenkort samen het wethouderschap van de gemeente Dongeradeel op zich nemen. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. Op deze manier kan wethouder Van der Ploeg beginnen met zijn beoogde functie als nieuwe voorzitter van boeren-natuurorganisatie Noardlike Fryske Wâlden. Voor Esther Hanemaaijer betekent het een kennismaking met het wethouderschap. Van der Ploeg blijft voorlopig aan als wethouder tot er een nieuw college gevormd is in Noordoost-Fryslân.

Het bestuur van de boeren-natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden wil graag dat Albert van der Ploeg (58) de nieuwe voorzitter wordt. Van der Ploeg is momenteel wethouder van de gemeente Dongeradeel. Hij wil de beide functies graag combineren. De achthonderd leden van de Noardlike Fryske Wâlden moeten nog instemmen met de voordracht van Van der Ploeg.

Betrokken

"Van der Ploeg is charismatisch en is een van de boeren, hij staat er tussenin", zegt vice-voorzitter Wout van Vulpen van de NFW. "Daarnaast is hij verbindend, komt uit het werkgebied en is betrokken bij ons gebied." Van der Ploeg is hobbyboer. Hij heeft twintig hectare land, met vijftig schapen en vijftig koeien. Hij is al zeven jaar wethouder in Dongeradeel, daarvoor was hij acht jaar wethouder in Dantumadiel, en leerkracht aan het AOC Fryslân.

Attje Meekma was de vorige voorzitter van de Noardlike Fryske Wâlden. In januari stopte ze er mee.

(Advertentie)
(Advertentie)