"Dreiging in 2 Gemeenten erger dan bij Project X in Haren"

03 Mei 2017 - 19:55
Plysje-ynset by Twee Gemeenten yn Jirnsum

De dreiging bij de 2 Gemeenten in Jirnsum was erger dan die bij Project X in Haren. Dat zeiden twee politiemensen woensdag tegen de rechter.

Boeldhanden afvegen aan politiejas

De schermutselingen in november 2015 ontstond toen in de snackbar een radiator werd vernield. De politiemensen die op de melding afkwamen, zagen op een moment een grote groep agressieve feestvierders tegenover hun staan. Eén van de verdachten werd woest toen een politieman hem duwde en zijn patat op de grond viel. Een ander had een bloedneus opgelopen en veegde de handen af aan een politiejas. Later kwamen dertig collega’s om beide politiemensen bij te staan. De groep werd met wapenstokken en pepperspray uit elkaar gedreven. Burgemeester Crone heeft na aanleiding van het voorval het zalencentrum een maand gesloten. De snackbar en het café mochten openblijven.

Werkstraffen

Er stonden woensdag drie verdachten terecht voor het gebruiken van geweld. Ze werden alle drie veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een mand. Ze moeten de politiemensen een schadevergoeding van 511 euro betalen.

Trefwoorden: 
2 Gemeenten dreiging
(Advertentie)
(Advertentie)