Grootste kunstwerk Claudy Jongstra in Amerika

03 Mei 2017 - 13:57

Kunstenares Claudy Jongstra uit Spannum installeert woensdag haar grootste kunstwerk ooit in de bibliotheek van Philadelphia in Amerika. Het werk heet 'Fields of Transformation' en het komt te hangen in de 'Moelis Family Grand Reading Room' in Penn Libraries, een nieuwe studiezaal met als doel meer stilte te creëren voor lezers en studenten. Het kunstwerk 'Fields of Transformation' bestaat uit drie enorme wandkleden; de grootste is bijna 6 bij 15 meter.

Het is gemaakt van gevilte wol en pure zijde. Daarom werkt het akoestisch zeer goed om stilte te bieden voor concentratie, lezen en studeren. De zaal en het kunstwerk is een samenwerking tussen Claudy Jongstra en het architectenbureau Gensler. Dit bureau heeft Jongstra gevraagd nadat ze vilten kunstwerken had gemaakt voor ander gebouwen in Philadelphia, 'Light Court' en het restaurant van de Barnes Foundation.

Het kunstwerk is gemaakt van wol van het Drentse heideschaap, met indigo blauw, witte zijde en het goud van de kamilleplant. De pigmenten komen van planten die Jongstra verbouwt in haar botanische tuin. Volgens de omschrijving Claudy Jongstra: "....definieert het kunstwerk de ruimte en verwelkomt de gebruiker die kennis in inzicht en eeuwige wijsheid wil omzetten door deze transformatie vanuit het hoofd naar het hart te visualiseren."

(Advertentie)
(Advertentie)