App brengt dorpsbewoners met elkaar in contact voor hulp

01 Mei 2017 - 22:19

Katlijk en Mildam werken sinds een week met HelpHamster. Op die App kunnen mensen aangeven dat ze hulp nodig hebben of hulp willen aanbieden.

Het idee voor de app ontstond een half jaar geleden op dorpentop in Leeuwarden. De inwoners van katlijk en Mildam gaven aan dat ze veel meer contact met elkaar willen hebben. Die oproep zagen de makers van HelpHamster voorbijkomen bij Omrop Fryslân. En zo zijn beide partijen in contact gekomen.

De app is te downloaden voor de telefoon en de tablet. Maar hij is ook gewoon bereikbaar op de laptop via de website www.helphamster.com.

Voor katlijk en Mildam zijn er vijf categorieën: boodschappen, tuin, huis, gezelligheid en dorpshulp. Iedereen kan aangeven wat hij of zij wil aanbieden, bijvoorbeeld een wandeling, een schilderklus of boodschappen doen. Verder kunnen mensen aangeven wanneer zij daar tijd voor hebben. Zo kan iemand die wat nodig heeft zien wat er allemaal mogelijk is.

Ieder dorp kan een groep aanmaken bij HelpHamster. het gebruik van de app in Katlijk en Mildam zal worden onderzocht door de makers van de app. Zo kunnen ze over een jaar zien of de app succesvol.

Trefwoorden: 
HelpHamster Katlijk Mildam
(Advertentie)
(Advertentie)