Provincie: "Promotor Turfroute moet lokaal zoeken naar geld"

01 Mei 2017 - 16:06

Stichting De Nije Kompanjons moet niet bij de provincie zijn voor een bijdrage voor promotie van de Turfroute, maar bij de lokale ondernemers in bijvoorbeeld Appelscha of Oosterwolde. Dat zegt gedeputeerde Klaas Kielstra in reactie op het besluit van De Nije Kompanjons om te stoppen met het promotiewerk. De stichting zegt dat het werk niet meer mogelijk is, omdat de provincie maar voor een periode van drie jaar geld wil geven en omdat het bedrag van 6000 euro te laag is.

Nu heeft De Nije Kompanjons nog 10.000 euro per jaar te besteden, door het vragen van bruggeld. Dat bruggeld is met ingang van dit jaar geschrapt. "Wij vonden het heffen van tolgeld in de provincie niet gastvrij, dus dat is er in de hele provincie afgegaan", reageert Kielstra. Provinciale marketing wordt door Merk Fryslân gedaan. Lokale promotie moet ook lokaal worden betaald, zo is het beleid nu eenmaal, zegt Kielstra.

De provincie is bereid om voor een periode van drie jaar geld te geven. In die tijd zou De Nije Kompanjons andere financiering moeten vinden. Vice-voorzitter Sieger Mulder van de stichting zegt dat dit niet realistisch is. Zonder provinciale bijdrage is het volgens hem niet mogelijk om het werk te doen en de vrijwilligers te motiveren om veel tijd en middelen in de promotie te steken.

(Advertentie)
(Advertentie)