Faber bij het koninklijk diner: "Ongedwongen en bijzonder"

28 apr 2017 - 22:59

Het diner met de koning was ongedwongen en de sfeer was goed. Aan elke tafel zaten hofdames om de gesprekken gaande te houden, maar dat was niet nodig. Dat zegt Pieter Thys faber uit Wommels. Hij was een van de 150 gasten van koning Willem Alexander in het Paleis op de Dam. Vanwege zijn vijftigste verjaardag had de koning mensen uitgenodigd die net als hij jarig waren en een kroonjaar vierden. Faber is op dezelfde dag als de koning geboren, 27 april 1967.

Bij de deur van het paleis werden alle gasten persoonlijk welkom geheten door de koning. Na een kopje koffie begon het diner en hield de koning een toespraak. Daar werd stilgestaan bij sommige gasten en een toast uitgebracht op 'onze verjaardag'. "Het was hartstike leuk."aldus Faber, "het koninklijk paar liep tussen de mensen door en maakte met iedereen even een praatje, het was heel ongedwongen en interessant. Dit maak je maar een keer mee in je leven, en dat de koning dit doet vindt ik toch wel heel speciaal. Hij had zich ook wel verdiept in de mensen die er waren."

Voor Pieter Thys is het feest echter nog niet voorbij. Zaterdag viert hij zijn verjaardag uitgebreid met vrienden en familie.

(Advertentie)
(Advertentie)