VIDEO: Jan Roelof Wijbenga is 'King of Dirt' in Blauwhuis

27 apr 2017 - 18:49

Jan Roelof Wijbenga uit Kootstertille is de grote winnaar van de internationale autocross in Blauwhuis. Hij kreeg de titel King of Dirt in de stockcar F1-klasse.

"Dit voelt als een grote overwinning. Twee jaar lang hebben we niet veel gewonnen. Deze winter hebben we de auto veranderd. Er is een andere motor in gekomen. Die gaat nu super. Dit is fantastisch!

Ons team heeft er heel hard voor gewerkt. Twee avonden per week waren we bezig om alles voor elkaar te krijgen. Dat pakt nu goed uit.

In het begin van de race was het heel spannend. Uiteindelijk kwam it toch vooraan. Ik hield de anderen goed in de gaten, maar het gat bleef groot genoeg. De binnenbaan was niet al te glad. Daar had ik meer grip. Die probeerde ik aan te houden. Ik zag die Engelse stockcarrijder wel achter me. Hij kwam dichterbij, en ik dacht, ik moet harder. Maar toen maakte hij een foutje, en ik had genoeg voorsprong."

De Kingsbattle op Koningsdag in Blauwhuis had deelnemers uit binnen- en buitenland. Er was veel publiek. Afsluiter van het evenement was de ludieke caravanrace. Emiel van de Hûnekop deed mee met de Omrop Fryslân-caravan.

Trefwoorden: 
autocross Blauhûs
(Advertentie)
(Advertentie)