Iris uit Leeuwarden was op het feest van Emmanuel Macron

24 apr 2017 - 11:54

Studente Iris Bos uit Leeuwarden was zondagavond in Parijs op de partijbijeenkomst van 'En Marche!' van kandidaat Emmanuel Macron, toen de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen bekend werd gemaakt. "Het was één grote euforie. Een enorm feest. Een historische uitslag ook, want voor het eerst doet geen van de gevestigde partijen mee aan de tweede ronde van de presidentsverkiezingen."

Na de eerste ronde van de verkiezingen is helder, dat de extreem-rechtse Marine Le Pen van het Front National het in de volgende mag opnemen tegen de links-liberale Emmanuel Macron. Iris Bos volgt de verkiezingsen in Frankrijk vanwege haar studie. Bos is er van overtuigd dat Marcron de volgende president van Frankrijk wordt. "Hij wordt nu al gesteund door de socialisten en de gaullisten, want die willen vooral voorkomen dat Marine Le Pen president wordt."

Bos vond de eerste ronde van de presidentsverkiezingen bijzonder spannend. Belangrijk verschil met de verkiezingscampagne in Nederland is dat er in Frankrijk in de laatste dagen voor de stemdag niet campanjegevoerd mag worden.

Trefwoorden: 
Frankryk Ferkiezings
(Advertentie)
(Advertentie)