Wommelser uitgenodigd op verjaardagsdiner Willem-Alexander

23 apr 2017 - 20:57

Pieter-Thys Faber uit Wommels mag aanstaande vrijdag op bezoek bij koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Faber is samen met 150 anderen gekozen uit meer dan 11.000 aanmeldingen voor het diner in het Paleis op de Dam ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Willem-Alexander. Het diner is bedoeld voor mensen die op dezelfde dag iets speciaals te vieren hebben, net als de koning. Faber wordt aanstaande donderdag 50 jaar, net als de koning. Zijn vrouw heeft hem opgegeven voor het evenement.

Faber werd op 27 april 1967 geboren met niet meer dan een uur verschil met Willem-Alexander. Zijn moeder schreef jarenlang een kaartje naar het paleis om Willem-Alexander te feliciteren met zijn verjaardag. Er kwam ook altijd een kaartje of een andere reactie terug. Faber kreeg zelfs een koninklijke trappelzak van het paleis cadeau toen hij werd geboren. Die heeft hij - keurig in de verpakking - nog altijd in zijn bezit.

Faber kijkt erg uit naar vrijdag. Hij heeft de koning nog nooit eerder ontmoet en kijkt er naar uit om kennis te maken met Willem-Alexander en Máxima.

(Advertentie)
(Advertentie)