Krappe overwinning SC Heerenveen tegen Willem II

SC Heerenveen heeft vrijdagavond in het eigen Abe Lenstrastadion een krappe 1-0 overwinning gepakt tegen Willem II uit Tilburg. Na een vrij rustige openingsfase kwamen de Feansters in de 40e minuut op voorsprong door een doelpunt van Sam Larsson. De thuisploeg had nog een paar kansen, maar kon voor de rust de score niet uitbreiden.
In de tweede helft bleef Heerenveen de betere ploeg. Twee grote kansen voor Zeneli en Van Amersfoort na zo'n zestig minuten spelen gingen echter verloren. In de laatste minuten van het duel moest Heerenveen nog flink verdedigen, maar Willem II kwam er niet door.
Met 43 punten uit 32 wedstrijden zijn de play-offs voor Heerenveen in principe zeker. Over twee weken speelt SC Heerenveen de volgende wedstrijd in de eredivisie, dan gaat de ploeg langs bij PEC Zwolle.