SC Cambuur pakt periodetitel na ruime winst op RKC

21 apr 2017 - 22:03

Sportclub Cambuur is vrijdagavond periodekampioen geworden in de Jupiler League, na een riante overwinning op RKC Waalwijk. In eigen stadion werd het 5-0 voor de Leeuwarders. Het is voor het eerst sinds 2001 dat een periodetitel in de wacht wordt gesleept.

De winst betekent ook dat de tweede plaats op de ranglijst is veiliggesteld, waardoor Cambuur een hele gunstige uitgangspositie heeft in de play-offs.

Vliegende start

Cambuur kende een vliegende start en speelde RKC in de eerste helft volledig van de mat. Na een dik halfuur stond het al 4-0, door doelpunten van Sander van de Streek, Tarik Tissoudali en Stefano Lilipaly. In een heerlijk duel combineerden de Leeuwarders er lustig op los, met een bepaldende rol voor Jergé Hoefdraad. Hij was bij de eerste vier doelpunten betrokken.

Van de Streek opende de score met zijn 21e treffer van het seizoen, na matig verdedigen van RKC. De Waalwijkers waren amper bekomen van de achterstand, toen Tissoudali met een mooie individuele aktie de 2-0 binnen tikte en meteen daarna ook de 3-0 maakte. Na opnieuw slecht uitverdedigen, schoot Lilipaly de bal in het lege doel van RKC: 4-0. Erik Bakker maakte net voor de rust de 5-0 na een keihard schot vanaf de rand van het 16-metergebied.

Gas terug

In de tweede helft nam Cambuur wat gas terug, maar zorgde ervoor dat de voorsprong nooit in gevaar kwam. De bal werd rondgespeeld en er werd niet meer gescoord.

(Advertentie)
(Advertentie)