"Ook videoscheidsrechter in Jupiler League"

21 apr 2017 - 17:24

Er moet ook een videoscheidsrechter komen bij wedstrijden in de Jupiler League. Die oproep doet Gerald van de Belt, technisch directeur van SC Cambuur aan voetbalbond KNVB. Donderdag werd duidelijk dat scheidsrechters in de Eredivisie vanaf het seizoen 2018-2019 hulp krijgen van een videoscheidsrechter. Van den Belt vindt dat een voltreffer: "Het is goed dat de KNVB hier vooruitstrevend in is. Ik denk dat we de eerste zijn in de wereld die hiermee in de hele competitie aan de slag gaat. Maar, ik zou ernaar willen streven dit ook zo snel mogelijk voor de eerste divisie in te voeren."

Buitenspelgoals

Er werd al langer gediscussieerd over de videoscheidsrecht en deze week werd de discussie opnieuw opgerakeld. De aanleiding was de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München van afgelopen dinsdag. De Hongaarse scheidsrechter keurde toen twee buitenspelgoals goed en gaf een onterechte rode kaart. De roep om de videoscheidsrechter is daardoor alleen maar luider geworden.

Beelden in de studio

Een videoscheidsrechter kan discutabele momenten in een wedstrijd terugkijken en dit meteen doorgeven aan de scheidsrechter. De wedstrijden worden bekeken in een studio op een centrale plek in het land.

SC Heerenveen kon niet reageren.

(advertinsje)
(advertinsje)