VIDEO: Natascha Ausma wil aansluiting bij wereldtop

20 apr 2017 - 10:35

Natascha Ausma mag vrijdag voor de eerste keer meedoen aan het Europees kampioenschap judo. In Warschau komt de 20-jarige inwoonster van Lippenhuizen in actie in de klasse tot en met 70 kilo. Ook de Nederlandse Sanne van Dijke komt uit in die klasse.

Wereldkampioenschap junioren

Ausma werd op het wereldkampioenschap junioren derde. In de strijd om de bronzen medaille won ze toen van Sanne van Dijke. "Dat is mijn mooiste prestatie ooit." Drie weken geleden pakte ze brons bij de Grand Prix in Tbilisi. Die overwinning was bij de senioren en dus zou je kunnen stellen dat dat haar mooiste herinnering is. "Maar op het WK was de beleving anders. Ik won eindelijk weer eens van Sanne, mijn familie was er bij en het was een mooie beleving in Abu Dhabi."

Kim Polling

Ausma komt uit in de klasse onder de 70 kilo. Dezelfde klasse als Kim Polling, drievoudig Europees kampioen en een van de beste judoka's van de wereld. Polling is nu geblesseerd, waardoor Ausma naar het EK mag. "Maar daar kijk ik niet naar. Dat heeft geen zin. Kim is goed, maar als ik de beste wil worden, moet ik haar ook verslaan."

Natascha Ausma komt vrijdag op het EK in actie in de klasse onder de 70 kilo.

(Advertentie)
(Advertentie)