VIDEO: Sanne Vermeer gaat strijd aan met senioren op EK

19 apr 2017 - 23:10

Judoka Sanne Vermeer gaat zich vrijdag voor de eerste keer meten met de Europese top bij de senioren. Vermeer werd eerder al wereldkampioen bij de kadetten en bij de junioren onder de 18. Nu mag de 19-jarige Stienzer meedoen aan het Europees kampioenschap bij de senioren. "Ik ben daar wel een beetje nerveus voor. Het is bij de senioren toch heel anders judoën. Dan kom ik daar als junior binnen. Dat is wel spannend."

Nederlands kampioen

Veel ervaring bij de senioren heeft ze nog niet. Toch werd ze al Nederlands kampioen bij de senioren in de klasse onder de 63 kilo. Dit jaar won ze de Nederlandse titel door in de finale van Jennifer Wichers te winnen. Wat haar kansen zijn op het EK is dan ook moeilijk te voorspellen. "Ik kom daar vooral om mijn eigen wedstrijd te judoën. Wedstrijdje voor wedstrijdje."

Enschede

Vermeer is opgegroeid in Stiens, traint nu op Papendal, maar woont in Enschede. "Daar doe ik de opleiding technische geneeskunde. Dat is soms best lastig. Alles combineren maakt het wel zwaar, maar ik vind het zo wel fijn."

Sanne Vermeer komt vrijdag in actie op het EK in Warschau.

(advertinsje)
(advertinsje)