Bakema: "Jammer dat ik mijn periode niet kan afmaken"

04 apr 2017 - 14:03

Will Bakema van de gemeente Ameland vindt het jammer dat hij zijn periode als wethouder niet kan afmaken. Maandagavond diende hij zijn ontslag in. Dat deed hij in een extra raadsbijeenkomst. Daarin werd gesproken over de kwestie van het parkeerterrein bij De Hagen in Hollum op Ameland. Douwe Bakker zit daar met de COOP-supermarkt en wil meer parkeerruimte. Met de gemeente werd afgesproken dat de vier gemeentelijke toiletten, die voor een deel op zijn grond staan, zouden worden gesloopt. Zo zou er een groter parkeerterrein komen.

Niet goed geïnformeerd

De gemeenteraad vindt dat ze niet goed is geïnformeerd over een aantal afspraken tussen Douwe Bakker en het college. Maandagavond lag er een motie van wantrouwen op tafel. Die heeft wethouder Bakema niet afgewacht. Hij wilde de eer aan zichzelf houden en nam ontslag. Hij blijft nog een maand aan om de lopende zaken af te handelen.

Toekomst

Volgens Bakema was het niet nodig dat het volledige college opstapte vanwege de kwestie. Hoe het verder komt met het college van CDA, VVD en Ameland '82 wordt later dinsdag duidelijk.

(Advertentie)
(Advertentie)