Taalexperts maken online cursus over meertaligheid

04 apr 2017 - 10:23

Fries, Nederlands, Engels of Duits? Of misschien wel Arabisch, Chinees of Russisch? Welke talen vliegen er bij u door de woonkamer of op de werkvloer? En hoe gaat u ermee om als er verschillende talen door meerdere mensen gesproken worden? Een interessant onderwerp, en bovendien heel actueel voor de taalsituatie in Fryslân, waar meertaligheid dagelijks aan de orde is. Taalexperts van de Rijksuniversiteit Groningen maakten er een online cursus over, die vanaf volgende week te volgen is. De cursus maakt deel uit van Campus Fryslân.

In deze cursus, Multilingual Practices: Tackling Challenges and Creating Opportunities, kunnen mensen op speelse wijze meer te weten komen over meertaligheid. De Massive Online Open Course (MOOC) over de Friese taal van vorig jaar was een groot succes. Toen schreven meer dan 6.000 mensen over de hele wereld zich in.

Publiek

''De cursus is voor een breder publiek bedoeld'', zoi vertelt Joana Duarte. Zij heeft geholpen bij het opzetten van de cursus. ''Over het algemeen kunnen alle mensen die geïnteresseerd zijn in talen in de maatschappij en meertaligheid in de regio meedoen. Maar ook voor praktische beroepen zoals leerkrachten, politieagenten en verpleegkundigen kan het heel handig zijn.''

(Advertentie)
(Advertentie)