SC Heerenveen met 4-1 het schip ingegaan bij Heracles

01 apr 2017 - 23:02

SC Heerenveen is zaterdagavond het schip ingegaan bij Heracles. Met maar liefst 4-1 werd er van de ploeg uit Almelo verloren. Voornamelijk de eerste helft verliep dramatisch. Heerenveen wist in de 5de minuut wel de openingstreffer te maken. Pelle van Amersfoort werd in het 16 meter-gebied onderuitgehaald en dus ging de bal op de stip. De penalty werd trefzeker ingeschoten door Reza Ghoochannejhad. Lang konden de Heerenveners echter niet van de voorsprong genieten, want vier minuten later maakte Reuven Niemeijer de gelijkmaker: 1-1.

Nadat St. Juste van SC Heerenveen een gele kaart had gekregen voor een overtreding op Armenteros wist Heracles vanuit een vrije trap op een 2-1 voorsprong te komen in de 21ste minuut. Vijf minuten later was het weer raak voor Heracles. Kuwas schoot een vrije trap van verre afstand in en zette de 3-1 op het scorebord. Daarna liep het helemaal mis voor SC Heerenveen. St. Juste kreeg zijn tweede gele kaart voor een ruwe overtreding op Goosens en moest met rood het veld verlaten. Vlak voor de rust werd het 4-1 voor de thuisploeg, omdat Peterson de bal vanuit een corner hard inkopte.

In de tweede helft ging Heracles op zoek naar het vijfde doelpunt, maar slaagde daar niet meer in ondanks dat ze een man meer op het veld hadden staan dan Heerenveen. Ook de Heerenveners wisten niet meer te scoren en zo bleef de stand 4-1.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)