Meedoen aan het Groot Fries Dictee? Dat kan dit jaar online

30 mrt 2017 - 10:46
Foto: Omrop Fryslân

Wie wil deelnemen aan het Groot Fries dictee, hoeft daar dit jaar de deur niet voor uit. Met de laptop op schoot of voor de televisie kan iedereen zijn kennis van het Fries testen, het dictee wordt online namelijk direct nagekeken. Het dictee is dit jaar geschreven door Tet Rozendal en wordt voorgelezen door Omrop Fryslân-presentatrice Karen Bies.

Bekende Friezen

De bekende Friezen die dit jaar meedoen aan het dictee zijn: parasportvrouw van het jaar Alyda Norbruis, skûtsjeschipper Sytze Brouwer uit Heerenveen en zijn tweelingbroer Harmen, troubadoer Frerik de Swetser, schrijfster Hilda Talsma, Tryater-acteurs Brecht Wassenaar en Romke Gabe Draaijer, presentator Willem de Vries alias Willem Waldpyk, zangeres Marit Talens en Omrop Fryslân-presentatrice Afke Boven.

Meedoen

Mensen die nog heel graag willen meedoen, krijgen zaterdag 1 april (geen grap) een laatste kans.  In het radioprogramma Sneon yn Fryslân wordt een 'wildcard' weggegeven voor het dictee op dinsdag 4 april. Ergens in de provincie is een pakket met prachtige prijzen verstopt met onder andere die 'wildcard'. Volg de aanwijzingen in het radioprogramma met Diana de Groot en maak kans op dat allerlaatste plekje.

Het Groot Fries Dictee wordt op woensdag 5 april om 17.35, 19.35 en 21.35 uur uitgezonden bij Omrop Fryslân op televisie. Meedoen kan via de website van het Fries Dictee.

Trefwoorden: 
Omrop Fryslân taal
(advertinsje)
(advertinsje)