Juwelier Zeilstra heeft het nog steeds druk met zomertijd

28 mrt 2017 - 12:35

De zomertijd ging afgelopen weekeinde weer in en Johan Zeilstra van juwelier Remark in Leeuwarden heeft het daar nog steeds druk mee. Hij moet nog zo'n duizend horloges een uur vooruitzetten. En daar blijft het niet bij, want hij heeft het ook nog eens extra druk met klanten die met hun horloges naar de winkel komen. Zeilstra vindt het geen vervelend klusje om al die klokjes weer gelijk te zetten. "Het hoort erbij. Alles weer mooi op tijd, een doekje er overheen en dan glinstert alles weer mooi. Het heeft ook zijn goede kanten."

Zo nu en dan is het weleens moeilijk. "Sommige horloges zijn technisch wat ingewikkelder. Dan moet je even gebruikmaken van de kennis en de training die je hebt gehad en dan lukt het uiteindelijk wel", zo vertelt Zeilstra. Zelfs hij kan niet altijd zonder handleiding. "Bij die technische horloges zitten hele boekwerken en omdat je het niet zo vaak in het jaar doet, moet het boekje er elke keer wel weer even bij."

De zomer- en wintertijd leveren Zeilstra extra drukte op en hoeven wat hem betreft niet te worden afgeschaft. "De eerste twee weken erna zijn gewoon drukker met service aan horloges. Elke euro is welkom, dus van mij mag het wel zo blijven."

Trefwoorden: 
juwelier horloge zomertijd
(Advertentie)
(Advertentie)