Slachtoffers ongeluk in Harlingen zijn vader en zoontje

27 mrt 2017 - 20:46

Bij de botsing in Harlingen maandag, waar een auto geschept werd door een trein, zijn een vader (31) en zijn zoontje (3) uit Harlingen omgekomen. Ze maakten deel uit van een uitstapje om naar lammetjes te kijken bij de boer. De kinderen komen van de Prins Johan Frisoschool in Harlingen. Voor de kinderen en de ouders van de Prins Johan Frisoschool is slachtofferhulp geregeld.

De politie laat weten dat ze na onderzoek geen andere inzittenden meer hebben aangetroffen in de auto. De identiteit van de twee slachtoffers is nog niet bekend.

Maatregelen

De auto is eind van de middag afgevoerd en wordt verder onderzocht. Burgemeester Sluiter heeft opdracht gegeven extra borden te plaatsen bij de overgang. "Ik heb bij ProRail aangedrongen dat deze overgang spoedig wordt aangepakt. De overweg nu sluiten is helaas geen optie omdat het de enige toegangsweg naar de boerderij is. Tot er een nieuwe route is, moeten we alles op alles stellen dat hier geen ongelukken meer plaatsvinden." Het treinverkeer is nog niet op gang.

(Advertentie)
(Advertentie)