Roel Sluiter: "Ernstig spoorwegongeluk"

27 mrt 2017 - 16:21

"Een ernstig spoorwegongeluk, waarbij een personenauto gegrepen werd door een trein en waarbij, heel akelig, een groep 4-, 5-jarigen was," zei burgemeester Roel Sluiter uit Harlingen bij de persconferentie in zijn gemeente na het ongeluk bij de spoorwegovergang waar maandag twee mensen zij omgekomen. "Met vrijwel volledige zekerheid kunnen we zeggen dat er twee slachtoffers zijn te betreuren. Over de identiteit kunnen we nog niets zeggen, want de familie is nog niet volledig ingelicht."

Pier Eringa van ProRail vertelde dat deze overgang was uitgerust met knipperende lichten, wit als er geen trein aankomt en rood wanneer er een trein aankomt. Het bedrijf was al met de boer in gesprek over het spoor waar men overheen moet om naar de boerderij te komen om zo tot een oplossing te komen. De plannen en het geld waren klaar.

In Nederland zijn honderden van zulke particuliere overgangen waar niet veel verkeer langskomt en wat geen openbare weg is. Die vallen buiten de eerdere plannen ProRail om spoorwegovergangen zonder bewaking op te ruimen of te beveiligen.

(Advertentie)
(Advertentie)