Veld Harkemase Boys goedgekeurd voor Europese wedstrijden

23 mrt 2017 - 15:19

Harkemase Boys heeft de afgelopen weken bijzondere hulp gekregen om het hoofdveld op sportpark De Bosk te verbeteren. Het onderhoud is gedaan door medewerkers die ook het veld onderhouden in Feyenoordstadion De Kuip, dat bekend staat als het beste veld van Nederland. Voetbalbond KNVB heeft dat geregeld, zodat het veld helemaal klaar is als er interlands worden gespeeld. Donderdag, zaterdag en dinsdag komen de under 19-ploegen van Nederland, Oekraïne, Finland en Griekenland in actie op De Bosk.

Ze spelen een kwalificatietoernooi voor het EK onder de 19 jaar. Toptalenten als Justin Kluivert (Ajax) en Rodney Kongolo (Manchester City) voetballen zaterdag in Harkema.

Het is de tweede keer dat er zo'n soor toernooi wordt gespeeld op De Bosk. Vrijwilligers van Harkemase Boys moesten wel veel extra dingen doen om het sportcomplex klaar te maken. Zo moesten reclameborden worden afgeplakt, moeten kleedkamers aan tal van eisen voldoen en moet er zelfs een ruimte worden ingericht voor een dopingcontrole.

Donderdag begonnen Oekraïne en Griekenland, zaterdag speelt Nederland tegen Oekraïne en dinsdag komen Oekraïne en Finland in actie.

 

(Advertentie)
(Advertentie)