Ondernemers moeten beter samenwerken voor toerisme-top-10

21 mrt 2017 - 22:27

Ondernemers in Appelscha moeten beter samenwerken. Dat vindt de raad van de gemeente Ooststellingwerf. Dit is volgens de raad nodig wil Appelscha zichzelf beter op de kaart zetten.

Appelscha wil binnen tien jaar in de nationale top 10 van toeristische attracties van Nederland staan. Maar om dat te bereiken moet er nog wel wat gebeuren. Ondernemers zouden het voortouw moeten nemen om het dorp aantrekkelijker te maken. Zo moet volgens de raad het winkelcentrum worden opgeknapt en ook de Boerestreek.

Sceptisch

Sommige raadsleden zijn sceptisch over de ambitie van Appelscha om in de top 10 van toeristische attracties van Nederland te komen. D66-raadslid Tammo Munting ziet nog niet direct bussen vol Chinezen en Amerikanen naar Appelscha komen. "De ambitie voor de top 10 is onzin en een luchtkasteel. De top 100 zou al mooi zijn. Meer haal je niet met een speeltuin, bezoekerscentrum en een suffig treintje." 

Natuur

GroenLinks raadslid Sipke van belle vraagt zich ook af of de omgeving van het dorp die top 10 ambitie wel aankan. “Is Appelscha daar wel groot genoeg voor? We moeten ons daar niet blind op staren. De natuur is kwetsbaar."

(Advertentie)
(Advertentie)