VIDEO: Slang schrokt hyena op, gefilmd door Leeuwarder

20 mrt 2017 - 22:56

Stel je voor: een slang die een hyena wurgt en daarna ook in een keer opeet. Dat zie je niet vaak. En een video was daar al helemaal niet van. Tot de Leeuwarder internetondernemer Jos Bakker naar Kenia op vakantie ging. Hij had een kleine camera bij zich en het filmpje dat hij maakte is nu op nieuwswebsites van over de hele wereld te zien. Op Youtube is de video intussen meer dan 451.000 keer bekeken.

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt de 35-jarige Bakker over het indrukwekkende moment dat hij de slang met de hyena zag."Bij aankomst zagen we de slang met een hyena in een wurggreep. Volgens onze gids was het beest al dood maar hield de python hem nog even in de verstikkende greep om daar zeker van te zijn. Daarna schrokte de slang de hyena naar binnen. Ongelofelijk. Het duurde twintig minuten maar ik heb mijn filmpje op sommige punten versneld."

Bakker zegt ook dat hij intussen een deal heeft met een van de grootste persbureaus op het gebied van social media, Storyful. "Zij krijgen 30 procent van de opbrengst, ik zeventig. Geen idee hoeveel mijn filmpje gaat opbrengen. Dat hoor ik eind van de maand."

Morgenochtend is het avontuur van Jos bakker ook te horen bij Omrop Fryslân in het  radioprogramma Fryslân fan 'e Moarn met Jacob Stelwagen. 

(Advertentie)
(Advertentie)