SC Heerenveen wil veiligheid supporters beter beschermen

20 mrt 2017 - 16:01

Sportclub Heerenveen zal in de toekomst nog beter letten op de veiligheid van de eigen supporters. Aanleiding zijn klachten van supporters die zondag bij de wedstrijd tegen Feyenoord waren. Ze voelden zich bedreigd door Feyenoord-supporters die in de thuisvakken van SC Heerenveen zaten.

Officieel mag dat niet gebeuren, omdat alleen eigen supporters kaarten voor de thuisvakken kunnen kopen. Omdat dit clubkaart-systeem blijkbaar niet waterdicht is, wil SC Heerenveen in de toekomst eerder optreden als eigen supporters zich bedreigd voelen.

Algemeen directeur Luuc Eisenga: ''Onze kernwaarden zijn dat wij een gastvrije en toegankelijke club zijn, waarbij gedrag uiteraard leidend is. Aan die waarden houden we vast, omdat wij van mening zijn dat je voetbal op een respectvolle wijze met elkaar moet kunnen beleven.''

''Voetbal is een emotionele sport, maar het mag nooit doorslaan zodat het leidt tot een onprettig gevoel in ons stadion. Iedereen, jong en oud, moet op een plezierige wijze van onze wedstrijden kunnen genieten en zich veilig voelen'', vervolgt Eisenga.

(Advertentie)
(Advertentie)