"Het ligt niet alleen aan de charme van Klaver"

16 mrt 2017 - 04:22

Isabelle Diks van GroenLinks is lyrisch over het verkiezingsresultaat van haar partij: "Het is natuurlijk fantastisch wat wij vandaag hebben bereikt." zo zegt ze tegenover Omrop Fryslân. "Dat de peilingen in de goede richting wezen is natuurlijk helder, maar het is natuurlijk fantastisch dat wij dit resultaat krijgen. Wij zijn nog nooit zo groot geweest. Ik ben 23 jaar lid van de partij en ik heb altijd gedacht dat we dit in ons hadden, en als het er dan een keer uitkomt met zo'n geweldige lijsttrekker, dan ben je euforisch."

Volgens Diks ligt het niet alleen maar aan de knappe en charismatische lijsttrekker dat de partij het zo goed heeft gedaan bij de verkiezingen: "Waar we mee bezig zijn geweest is het bouwen van een beweging. Het ging ons niet alleen maar om het GroenLinks-verhaal te vertellen, maar ook om een heel breed scala aan mensen aan te boren om met ons die omslag te maken naar die duurzame economie. En dat heeft Jesse op een bijzondere manier weten te verwoorden."

Diks in de Kamer

GroenLinks heeft in de peilingen wel op bijna 20 zetels gestaan. Met zo een aantal had Diks een zetel in de Tweede Kamer bemachtigd. Maar met de 15 zetels die de partij op dit moment in de laatste tellingen krijgt toebedeeld, moet de Friese nummer 19 van de kieslijst en plekje op de blauwe stoelen in Den Haag mogelijk uit haar hoofd zetten. Maar daar heeft ze zelf niet heel veel problemen mee nu:  "Het zou absurd zijn als ik teleurgesteld zou zijn met dit resultaat. Ik wil natuurlijk graag naar de Kamer, maar ik ben ontzettend tevreden met dit resultaat. En wie weet met een regeringsdeelname, maar eens even zien hoe dat allemaal afloopt."

(Advertentie)
(Advertentie)