Gelukkige Harry van der Molen wil meer Friezen in kamer

16 mrt 2017 - 03:58

"Ik ben een gelukkig man." Dat zegt CDA-er Harry van der Molen uit Leeuwarden naar aanleiding van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen. Het CDA pakt 19 zetels en dat betekent dat de partij op de weg terug is. In 2012 scoorde het CDA historisch laag met 13 zetels. "We hebben in 2012 een smak gemaakt, maar het CDA herstelt zich nu op het niveau van voor die verkiezingen. Dit is wat mij betreft een tussenstap", zegt Van der Molen, die zelf 8e op de kandidatelist staat.

De CDA-er is 'hartstikke blij' dat hij kamerlid vanuit Fryslân wordt. Van der Molen had graag meer Friezen in de nieuwe Tweede Kamer gezien. Voorlopig zijn hij en VVD-er Aukje de Vries de enige Friese kamerleden in Den Haag. "We zullen moeten samenwerken om het mooie dat we in Fryslân hebben ook in Den Haag uit te venten. Daar zetten we de schouders onder", zo zegt Van der Molen.

De Leeuwarder heeft donderdag al zijn eerste fractievergadering in het Tweede Kamergebouw. "Ik heb er heel veel zin in", zegt hij. Het CDA in Leeuwarden zal donderdag bekend maken wie Harry van der Molen gaat opvolgen als wethouder van de gemeente Leeuwarden.

(Advertentie)
(Advertentie)