Aukje de Vries (VVD) blij met de verkiezingsuitslag

16 mrt 2017 - 03:41

Aukje de Vries uit Leeuwarden is één van de twee Friezen die de komende regeringsperiode in de Tweede Kamer mogen plaatsnemen. Haar partij VVD is met 32 zetels de grootste partij van Nederland. "Het ziet er uit als een mooi resultaat," zo laat de nummer 18 van de lijst weten, "vooral omdat wij voor de derde keer op rij de grootste partij worden."

In sommige analyses wordt verwezen naar de Turkije-rel die mogelijk een rol speelde bij de onverwacht grote 'overwinning' van de VVD, maar De Vries denkt dat daar meer redenen voor zijn.

"Ik vind het lastig om dat precies aan te geven. Daar komen nog wel genoeg analyses de komende tijd. Het was duidelijk dat er veel zwevende kiezers waren. Ik denk dat mensen wel hebben gezien dat wij als VVD onze verantwoordelijkheid hebben genomen in een periode die heel lastig was. En dat ze ons daarom toch weer het vertrouwen hebben gegeven."

Nu de VVD opnieuw de grootste partij wordt, krijgt ze ook weer de leiding over een nieuw te vormen kabinet. Toch zijn mogelijke coalitiepartners nog niet een onderwerp bij de VVD op de verkiezingsavond, zegt Aukje de Vries: "Eigenlijk hebben we het daar nog niet over, vooral omdat er nu nog steeds geen definitieve uitslag is. Daar is het nu gewoon nog te vroeg voor."

Trefwoorden: 
Aukje de Vries VVD Ferkiezings
(Advertentie)
(Advertentie)