Zalencentrum Tivoli in Huizum sluit deuren

15 mrt 2017 - 20:26

Café en zalencentrum Tivoli in Leeuwarden (Huizum) sluit haar deuren. Voor 1 april moet eigenaar Arie van der Wal (73 jaar) de boel opgeruimd hebben. Meer dan 40 jaar was Tivoli de plek voor biljarters, vakbondsbijeenkomsten, maar ook voor de gewone man. Binnen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan: met schaatsen aan de muur en kleedjes op de tafels. "Het doet pijn om er mee te stoppen," vertelt Van der Wal. "We hebben geen bestaansrecht meer, we gaan erop achteruit. Een kleinkind wilde het graag overnemen, maar dat is onmogelijk." 

Toneel en stakers

"Het had ook de functie van buurthuis voor Huizum, toen dat nog echt een dorp was. We waren er voor iedereen, ook het verenigingsleven, zoals de damclub en het Huizumer Toneel. Ook voor een bijeenkomst van vijf man openden wij onze deuren."  Tivoli is ook rondom bekend als een plek waar stakers zich inschreven. "Dat is begonnen in de tijd van de Condens, die staking duurde wel een week. Later kwa ook de metaalsector daarbij."

Dansschool

In het gebouw komt in dansschool, dus het gebouw blijft bestaan, alleen het horecadeel verdwijnt. "Op dit moment heb er ik vrede mee," besluit Van der Wal.

Trefwoorden: 
Tivoli Leeuwarden Huizum
(Advertentie)
(Advertentie)