Jan Ykema: Kortere wedstrijden met geluid en muziek

15 mrt 2017 - 20:02

"Het schaatsen moet anders. Twee schaatsers die vijf kilometer tegen elkaar rijden en vervolgens tien minuten wachten, dat hebben we wel gehad. Kortere wedstrijden met licht en muziek spreekt jongeren meer aan, zoals afgelopen weekend bij het WK shortrack in Ahoy. Het schaatsen is in beweging en de wedstrijden om de Zilveren Bal kunnen daar een rol in spelen." Dat zegt organisator Jan Ykema.

De Zilveren Bal is de laatste wedstrijd van het schaatsseizoen. In het toernooi nemen sprinters het tegen elkaar op over een afstand van honderd meter.

Het is de tweede keer dat de Zilveren Bal wordt verreden. De wedstrijd is woensdagavond in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Het schaatstoernooi is dit jaar groter dan vorig jaar. Niet alleen qua bezoekers, maar ook wat betreft deelnemers. Dit jaar doen er 66 schaatsers mee, onder wie Michel Mulder. Verder doen er ook nog twaalf junioren mee.

De naam de Zilveren Bal is een knipoog naar de Gouden Bal. Dat was een kortebaanwedstrijd voor vrouwen op het water bij de Prinsentuin in Leeuwarden.

Trefwoorden: 
Jan Ykema schaatsen
(Advertentie)
(Advertentie)