Twitteraccount brandweer Fryslân is gehackt

15 mrt 2017 - 10:21

Het Twitteraccount van de Friese brandweer is gehackt net als duizenden andere accounts. Hackers hebben zich woensdag toegang verschaft tot de Twitteraccounts en daar anti-Nederlandse leuzen op geplaatst. In de boodschappen staan de hashtag #Nazihollanda, plaatjes van hakenkruizen en de tekst "we zien elkaar 16 april". Op 16 april wordt in Turkije het referendum gehouden oer verandering van de grondwet zodat president Erdogan meer macht krijgt.

Andere gehackte Twitteraccounts zijn die van o.a. Amnesty International, Unicef en Borussia Dortmund.

Erdogan

De tweets zijn verstuurd door accounts die gebruik maken van de dienst TwitterCounter. Het lijkt erop dat dit van oorsprong Amsterdamse bedrijf is gehackt. Van de gehackte accounts zijn in ieder geval 25 van internationale organisaties. Aan de getwitterde boodschappen zit een video die begint met een stuk uit een toespraak van president Erdogan. "Als we sterven, laten we dan als mannen sterven'' seit er dêryn.

Tips

De brandweer is steeds baas gebleven over het eigen account en kon berichten plaatsen. Na het aanpassen van het wachtwoord konden de hackers niet meer op het account komen. De brandweer kreeg veel reacties waaronder tips van hoe ze dit konden oplossen.

Trefwoorden: 
Twitter brandweer gehackt
(Advertentie)
(Advertentie)