Cambuur wint met monsterscore van FC Oss: 7-2

13 mrt 2017 - 22:17
Foto: awfoto.nl

SC Cambuur is met de grootste overwinning van het seizoen weer op de goede weg in de Jupiler League. Na het verlies tegen FC Den Bosch van vrijdag werd er vrijdag met ruime cijfers gewonnen van FC Oss. In Brabant hadden de Leeuwarders het echter niet direct makkelijk. Via de ruststand 2-2 werd het uiteindelijk 7-2 voor Cambuur. 

Direct achter

Al na vier minuten keek Cambuur tegen een 1-0 achterstand aan, door een goal van Celik. Het spel werd daarna niet veel beter, maar toch konden de Leeuwarders hun kansen pakken. In de 19e minuut maakte Van de Streek de gelijkmaker, waarna hij in de 32ste minuut de 2-1 kon binnentikken. FC Oss-aanvaller Mathieu zette echter nog voor rust de stand op 2-2. 

Afstand

Cambuur liet het daar in de tweede helft niet bij zitten. Een vrije trap van Houtkoop belandde in de 56ste minuut op het hoofd van, opnieuw, Van de Streek. Die hiermee zijn hattrick compleet maakte. Cambuur nam hierna afstand van FC Oss. Van Deelen maakte in de 60ste minuut de 4-2 en ook de 5-2 kwam uit een vrije trap. Van Deelen nam in de 75ste minuut een snelle vrije trap en bezorgde zo de bal bij Lilipaly, die alleen op de keeper van FC Oss kon aflopen en wist te scoren.

Mooiste goal

De mooiste goal van avond moest toen echter nog vallen. In de 88ste minuut schoot Lilipaly van 20 meter de bal snoeihard in de kruising. De einstand werd bepaald door Martijn Barto, die de 7-2 binnenschoot.

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)