"Het heeft zo nu en dan meer van The Voice dan van politiek"

10 mrt 2017 - 13:43

Het aftellen is nu echt begonnen voor de politieke partijen in Nederland. De laatste sprint is ingezet. Nog vijf dagen en dan kan Nederland eindelijk naar de stembus. Maar uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de kiezers er zo kort voor de verkiezingen nog steeds niet uit is. Op de vrijdagsmarkt zijn bijna alle kleuren van de politieke regenboog wel te vinden. De campagne van dit jaar zorgt voor veel dicussie bij de bezoekers van de markt.

''Meer van The Voice''

Zo vindt de een de toon van Henk Krol wel erg ver gaan: "Ik vind dat ze elkaar veel te veel afkatten, en dat vind ik niet nodig. Als je duidelijk maakt wat je wil, dan hoef je een ander niet af te katten. En dat vind ik heel erg op het moment, dus dat vind ik niet leuk." Terwijl de ander precies daarom voor de voorman van 50Plus zal kiezen: ''De man ging tekeer, die ging uit zijn dak op televisie. Dat meisje kwam niet eens aan bod. Dat was gewoon geweldig!'' De show die er tegenwoordig van de campagne wordt gemaakt, kan bij velen ook niet op waardering rekenen: ''Het heeft zo nu en dan meer van The Voice dan van politiek.''

Strategisch stemmen

Alexander Pechtold en Jesse Klaver worden op de vrijdagsmarkt genoemd als politici die zich beter gedragen in de campagne. "Jesse Klaver maakt een goeie kans. Die jongen krijgt heel veel steun van de jongeren, en hij jut ze ook op om te stemmen. Ik ga niet op hem stemmen, maar ik vind wel dat hij het goed doet." De mensen die er nog niet uit zijn, zeggen dat ze zich de komende dagen nog zullen inlezen, en misschien wel een strategische stem overwegen, om ervoor te zorgen dat de VVD of PVV niet de grootste wordt.

(Advertentie)
(Advertentie)